Acasă Focus Agricol Olympus anunță că va ieftini laptele

Olympus anunță că va ieftini laptele

de A

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandului Olympus, anunță că va încheia un acord voluntar cu retailerii, mediat de Consiliul Concurenței, pentru reducerea preţului laptelui. Potrivit autorității de concurență, reducerea de preț de la raft va putea fi de minimum 20% și se va aplica începând cu 1 mai la lapele de proveniență autohtonă care costă peste 7 lei/litru. Reducerea se va împărți între retaileri în cote egale.

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandului Olympus, a participat la discuțiile mediate de Consiliul Concurenței pe tema acordului voluntar privind reducerea prețului laptelui de consum, anunță compania care a decis să se alăture inițiativei, considerând-o „benefică pentru clienții finali”.

Procesatorul  urmează a agrea cu retailerii implementarea acestui acord voluntar.

„Compania rămâne deschisă discuțiilor cu autoritățile pentru a identifica cele mai bune soluții în interesul consumatorilor români și pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui”, mai transmite procesatorul, potrivit Economica.net.

Consiliul Concurenței a anunțat săptămâna trecută că discută cu retailerii şi procesatorii care intenţionează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea preţului laptelui de consum.

Reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească, cu grăsime de 1,5 și 3,5%, care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.