Acasă Focus Agricol Problema importului de produse agroalimentare din Ucraina, abordată unitar

Problema importului de produse agroalimentare din Ucraina, abordată unitar

de A

Vineri, 14 aprilie, a avut loc în format de videoconferința întâlnirea miniștrilor agriculturii din Polonia, Bulgaria, Cehia, Romania, Slovacia și Ungaria, care a început la orele 11:00 si s-a terminat la 11:47. În cadrul videoconferinței s-a pus in discuție situația creată pe piețele celor 6 state membre de importul produselor agroalimentare din Ucraina. 

Prin acestă întâlnire se continuă demersul făcut de prim-miniștrii din România, Polonia, Slovacia, Ungaria, respectiv președintele Bulgariei, care au semnat o scrisoare adresata Președintei Comisiei Europene, prin care s-a solicitat luarea unor masuri concrete în vederea îmbunătățirii situației.

”În cadrul videoconferinței am convenit ca aceste probleme să nu se abordeze separat, ci în mod unitar de către cele șase state membre. Am agreat cu toții, ca experții noștri să redacteze o informare, pe care să o agreăm la nivel politic după care să fie prezentată atât în cadrul Consiliului de miniștri ai agriculturii din 25 aprilie, cât și transmisa comisarilor europeni pentru agricultura Janusz Wojciechowski și respectiv pentru comerț, Valdis Dombrovskis”, anunță Ministerul Agriculturii.

Textul informării va fi convenit de comun acord.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.