Acasă Focus Agricol UE a exportat bulbi de flori de 100,6 milioane euro

UE a exportat bulbi de flori de 100,6 milioane euro

de A

Uniunea Europeană a exportat anul trecut bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele în valoare de 100,6 milioane de euro, în timp ce importurile s-au cifrat la doar 30,9 milioane de euro, arată datele Eurostat.

Dintre toate statele membre, Ţările de Jos au fost responsabile singure pentru 81% din exporturile totale de bulbi de flori ale UE, cu 82 milioane de euro. Alţi exportatori de top, dar cu o pondere mai mică de 10% din totalul exporturilor comunitare, sunt: Lituania (7% din exporturile UE sau 6,7 milioane de euro), Polonia (5% sau 4,8 milioane de euro), Danemarca (2% sau 2,1 milioane de euro) şi Letonia (2% sau 2 milioane de euro).

Datele Eurostat arată că majoritatea exporturilor de bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele ale UE au ajuns tot pe teritoriul european. Elveţia este principalul partener comercial al UE la această categorie, importând bulbi de flori în valoare de 31,3 milioane de euro (31% din total). Această ţară membră a grupului AELS este urmată de Marea Britanie (cu importuri de 21,4 milioane de euro sau 21%), Norvegia (11,5 milioane de euro sau 11%), Rusia (9,4 milioane de euro sau 9%) şi Ucraina (5,5 milioane de euro sau 5%).

De asemenea, anul trecut Uniunea Europeană a exportat şi 20,9 milioane de euro de alţi bulbi, tuberculi, rădăcini tuberoase, cormi, coroane şi rizomi destinaţi cultivării de flori, iar Ţările de Jos au fost principalul exportator şi la această categorie cu exporturi de 10,5 milioane de euro sau 50% din total.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.