Acasă Focus Agricol Daea, discuții cu comisarul pentru agricultură despre fermierii afectați de război

Daea, discuții cu comisarul pentru agricultură despre fermierii afectați de război

de A

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre DAEA, va participa luni, 20 martie 2023, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care va avea loc la Bruxelles. Pe agenda discuțiilor se vor regăsi subiecte de interes major pentru fermierii români, precum: situația piețelor agricole, aspecte legate de comerț în domeniul agriculturii, pescuit și acvacultură, regulamentul privind refacerea naturii – elemente privitoare la agricultură și silvicultură, revizuirea inițiativei UE privind polenizatorii, raportul elaborat de grupul de reflecție european privind sectorul cărnii de porc.

Tot luni, ministrul Petre DAEA va avea o întrevedere cu comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, în cadrul căreia va fi abordată tema identificării celor mai bune soluții privind sprijinul fermierilor afectați, ca urmare a conflictului din Ucraina.

În dezbaterile din cadrul reuniunii Consiliului, miniștrii vor desfășura un schimb de opinii cu privire la pachetul de măsuri al Comisiei menite să sporească sustenabilitatea și reziliența sectorului de pescuit și acvacultură din UE.

Consiliul va invita oficialii europeni la o dezbatere despre situația actuală a piețelor agricole internaționale ce se va axa pe relațiile cu principalii parteneri comerciali, pe actualele negocieri și provocări legate de comerț, inclusiv în contextul situației actuale din Ucraina.

Președinția suedeză va furniza informații cu privire la implicațiile pentru agricultură și silvicultură în UE referitoare la propunerea de regulament privind refacerea naturii. Comisia va informa miniștrii cu privire la raportul elaborat de Grupul de reflecție european privind sectorul cărnii de porc și, totodată, va furniza informații cu privire la comunicarea sa recent publicată privind protecția speciilor polenizatoare.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.