Acasă Focus Agricol Paella, mai scumpă ca oricând

Paella, mai scumpă ca oricând

de A
Spaniolii au plătit luna trecută mai mult ca niciodată pentru paella, unul dintre cele mai renumite preparate din bucătăria tradiţională a Spaniei, după ce preţurile la ulei de măsline, orez şi legume au crescut vertiginos, transmite Bloomberg.
Costul ingredientelor de bază necesare pentru a găti felul de mâncare emblematic al Spaniei a crescut cu 19,1% faţă de luna februarie a anului trecut, potrivit indicelui lunar Paella calculat de Bloomberg, pe baza datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică din Spania.

Comparativ, indicele general al inflaţiei în Spania a înregistrat o creştere de doar 6%. Însă, în cazul paella, preţurile au fost influenţate de faptul că preţul uleiului de măsline a crescut cu 33,5% în ritm anual, în timp ce legumele şi legumele s-au scumpit cu 23,6% iar orezul cu 21,2%.

Preţurile produselor alimentare au continuat să crească rapid chiar şi după ce Guvernul de la Madrid a redus taxele pentru produsele de bază, la începutul anului. Potrivit Ministerului Economiei, scăderea producţiei de fructe şi legume, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi cererea externă puternică, a stat la baza creşterii preţurilor.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.