Acasă Focus Agricol Producătorul de hrană pentru animale Alconor împrumută 13 milioane euro de la ING

Producătorul de hrană pentru animale Alconor împrumută 13 milioane euro de la ING

de A

ING Bank România a finanțat cu 13,4 milioane de euro compania Alconor, cu capital integral românesc, ce activează în domeniul producției de băuturi răcoritoare, dar și de hrană pentru animale de companie. Cu finanțarea acordată, Alconor vizează consolidarea segmentului de hrană uscată pentru animale de companie, prin creșterea capacității de producție și a portofoliului de produse, precum și acoperirea mai bună la nivel național.

În anul 2021, compania a demarat un proiect de investiții major care includea producția, ambalarea, distribuția și vânzarea de hrană pentru animale de companie, ce reprezenta un nou domeniu de activitate al societății. În contextul creșterii pieței de produse pentru animale de companie, prin noul credit contractat, Alconor Company are în vedere noi invesții importante.

„Parteneriatul cu Alconor datează încă din 2014. Astăzi, nouă ani mai târziu, compania a ajuns la o cifră de afaceri de aproape patru ori mai mare, de 263 milioane de lei în 2022. În această perioadă, expunerea de creditare oferită de ING a ajuns la 25 milioane de euro, care acoperă nevoia de capital de lucru a companiei, dar și finantarea proiectelor de investiții. Printre acestea, s-au numărat extinderea capacității fabricii din Carei, achiziția de tehnologii de ultimă generație și expansiunea în regiunea București – Ilfov prin unitatea de producție situată în Voluntari”, spune Alexandrina Băluță, manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Planurile de viitor ale companiei Alconor includ extinderea sortimentelor de hrană pentru animalele de companie, pentru a oferi și conserve cu mâncare umedă. Obiectivul Alconor este să ofere hrană completă, diversificată și să promoveze un stil de viață sănătos pentru animalele de companie.

Compania Alconor, cu sediul în Carei, are o prezență de 24 de ani de activitate în producţia de apă de izvor, băuturi răcoritoare şi energizante pe piața din România. Totodată, pe lângă fabricarea produselor proprii, compania Alconor îmbuteliază mărci private pentru cei mai mari retaileri din piaţa românească.

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări.

Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și are peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.