Acasă Focus Agricol Europa a sprijinit exportul de trabucuri cubaneze

Europa a sprijinit exportul de trabucuri cubaneze

de A

Vânzările de ţigări de foi produse în Cuba, unul din principalele produse exportate de insula din Caraibe, au crescut cu 2% anul trecut, a anunţat luni firma Habanos, ale cărui afaceri şi-au revenit după pandemia de COVID-19 şi pagubele provocate de uraganul Ian, informează AFP şi Reuters.

Producătorul Habanos S.A., un joint venture deţinut în proporţii egale de statul cubanez şi compania britanică Imperial Brands Plc, a informat luni că vânzările sale au urcat anul trecut până la 545 milioane de dolari.

„Suntem foarte mulţumiţi. Avem o creştere de 2% la un curs de schimb constant şi o cifră de afaceri de 545 milioane de dolari”, a declarat vice-preşedintele responsabil pentru dezvoltare de la Habanos, Jose Maria Lopez, cu prilejul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia celui de al 23-lea Festival internaţional al havanei.

Europa a continuat să fie principalul client pentru trabucurile cubaneze, fiind responsabilă pentru 54% din vânzările grupului Habanos, urmată de Asia-Pacific (19%), cele două Americi (15%) şi Africa şi Orientul Mijlociu (12%). În Europa, vânzările grupului Habanos au crescut în special în Spania, Franţa şi Germania. În regiunea Asia, China a devenit o piaţă importantă pentru principalul produs de export al Cubei şi forţa motoare pentru vânzările în această regiune.

Printre mărcile deţinute de Habanos S.A., compania care are monopolul pentru ţigările de foi în Cuba, se numără renumitele Cohiba, Montecristo şi Partagas, considerate de mulţi drept cele mai bune din lume. Ţigările din foi sunt unul din principalele produse de export ale economiei cubaneze, însă insula din Caraibe nu îşi poate vine produsele pe cea mai mare piaţă mondială pentru ţigările de foi, SUA, din cauza unui embargou care datează din 1962.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.