Acasă Focus Agricol Holde Agri Invest a realizat venituri de 117,5 milioane lei

Holde Agri Invest a realizat venituri de 117,5 milioane lei

de A

Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri consolidate de 117,5 milioane de lei în 2022, o creștere cu 87% comparativ cu anul 2021 și un profit net IFRS de 11,4 milioane de lei, o creștere cu 29% peste estimările din bugetul pe 2022.

Pe parcursul anului trecut, compania a exploatat o suprafață totală de aproximativ 12.300 de hectare, o creștere cu 45%, din care 2.005 hectare au fost cultivate în regim ecologic.

„Deși anul trecut a fost marcat de o serie de evenimente extraordinare, cu un impact semnificativ și asupra sectorului agricol, în cadrul Holde am reușit să ținem costurile sub control, dar în același timp să continuăm proiectele de investiții, precum extinderea suprafețelor exploatate, creșterea suprafețelor irigate, creșterea capacității de depozitare, punerea în aplicare a unui sistem de logistică modern, creșterea fertilității terenului pe care îl cultivăm și multe altele. Rezultatele financiare bune au avut la bază atât valorificarea recoltei cu o medie de preț per tonă satisfăcătoare, rezultat al strategiei comerciale pe care o folosim și care a reușit să capteze specificul anului, dar și creșterea productivității față de anul precedent, atât la cultura bio cât și la cultura convențională, într-un an net inferior din punct de vedere al condițiilor climatice. În domeniul nostru este important să realizăm în mod constant investiții, deoarece doar în acest fel putem să vizăm producții în volume generoase și sănătoase pe termen lung. Prin urmare, și în 2023, precum și în anii ce urmează, vom continua să investim în fermele noastre, prin achiziționarea de utilaje moderne, creșterea capacităților de stocare și implementarea de sisteme de irigații”, a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

În 2022, Holde Agri Invest a derulat investiții în valoare totală de 37,7 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate. Acestea au inclus achiziționarea fermei Conțești din județul Dâmbovița, cu o suprafață totală de 2.100 de ha de teren și care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roșiori, Videle și Frumușani, precum și achiziționarea de utilaje de ultimă generație, extinderea sistemului de irigații la ferma Frumușani, de la 125 la 275 de ha și mărirea capacității de depozitare de la Călinești, de la 10.000 la 15.000 de tone.

„Evenimentele externe, naturale sau economice vor avea întotdeauna un impact asupra oricărei afaceri. Însă, pentru ca efectele unor astfel de evenimente să fie cât mai reduse, orice companie trebuie să își cunoască extrem de bine prioritățile și să știe unde să direcționeze investițiile. Agricultura presupune să știi să cultivi terenul optim, pentru a produce profit, în timp ce tehnologia evoluează și ești nevoit să ții pasul cu această evoluție. În plus, un teren agricol nu poate fi lucrat la standarde înalte de calitate fără utilaje, tehnologii moderne și sisteme de management performante. În cadrul Holde cunoaștem extrem de bine prioritățile și nivelul la care afacerea noastră poate să ajungă. Mai mult, având în vedere faptul că în România exploatăm a șasea cea mai mare suprafață agricolă din UE, potențialul de creștere al Holde este în continuare unul uriaș”, a declarat Iulian Cîrciumaru, președinte al Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest.

Pe lângă activitatea operațională, în 2022, conducerea Holde a fost implicată și în pregătirea unei noi runde de majorare a capitalului social. Operațiunea s-a desfășurat în două etape, în perioada iunie-august 2022, iar în urma acesteia au fost atrase aproximativ 21 de milioane de lei de la investitori, capital care va fi utilizat pentru achiziționarea de noi ferme și modernizarea celor existente.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 147 milioane de lei.

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înființată în 2018, compania exploatează aproximativ 12.000 de hectare de teren, organizate în patru nuclee – ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași), Videle (județul Teleorman) și Conțești (județul Dâmbovița). Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piața AeRO a Bursei de Valori București cu simbolul HAI, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB, având a doua cea mai mare pondere.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.