Acasă MediuDezvoltare Durabila Voie de la Bruxelles pentru consumul de rapiță și soia modificate genetic

Voie de la Bruxelles pentru consumul de rapiță și soia modificate genetic

de L M

Comisia Europeană continuă politica sa duplicitară și a dat autorizație ca două cereale modificate genetic să fie consumate în cadrul Uniunii. Este vorba de rapiță și soia. În prezent, în Uniunea Europeană este interzis să se cultiva produse modificate genetic, cea mai importantă cultură unde funcționează această interdicție fiind soia. Majoritatea covârșitoare a cantităților de soia consumate în UE provin din import și este vorba de soia modificată genetic.

Comisia Europeană a autorizat rapița modificată genetic și a reînnoit autorizația pentru soia modificată genetic destinată consumului uman și animal, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar. „Autorizația Comisiei este destinată exclusiv alimentelor și furajelor și nu permite cultivarea în UE. Aceste culturi modificate genetic au fost supuse unei proceduri complete și riguroase, care garantează un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și animale, precum și a mediului”, precizează comunicatul.

„Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis o evaluare științifică favorabilă, concluzionând că aceste organisme modificate genetic (OMG) sunt la fel de sigure ca și omologii lor convenționali”, atrage atenția documentul. Numai că statele membre nu au atins o majoritate calificată pentru sau împotriva autorizării în cadrul comisiei permanente și a comisiei de apel ulterioare, susține comunicatul. Autorizațiile sunt valabile 10 ani și orice produs realizat din aceste OMG-uri va fi supus unor reguli stricte de etichetare și trasabilitate ale UE.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.