Acasă MediuDezvoltare Durabila Bio România în Norvegia

Bio România în Norvegia

de L M

Covrigeii din Maramureș și pastrama din Argeș, toate produse ecologice, au ajuns să fie degustate tocmai în nordul Europei, la Târgul Internațional SMAK 2023, anunță Bio România – Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică. Producătorii români au fost prezenți la târgul din Regatul Norvegiei alături de expozanți din 16 țări.

Bio România – Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică a fost prezentă laTârgul Internațional SMAK 2023, în cadrul secțiunii Umami Arena, eveniment găzduit de complexul expozițional Nova Spektrum, în localitatea Lillestrom din Regatul Norvegiei, se arată într-un comunicat de presă al asociației. Timp de 4 zile, participanți din 16 țări europene și din Asia au expus în peste 450 de standuri într-un spațiu foarte generos, de peste 500.000 de metri pătrați. „Aici, 3 din cele 5 pavilioane ale Nova Spektrum, au găzduit secțiunea Umami Arena, destinată produselor agricole și industriei alimentare, la care a participat și Asociația Bio România”, precizează comunicatul.

Potrivit documentului, Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio România este parteneră în proiectul cu fonduri europene Quality Basket, beneficiară a unui grant din ianuarie 2021, semnat cu Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Hrană (CHAFEA). În implementarea acestui proiect, Asociația Bio România a participat la Târgul Internațional SMAK 2023, fiind prezentă în Pavilionul D, la standul 3-21, alături de firme din Grecia și Bulgaria.

Printre produsele expuse de Bio-România, s-au aflat Organic Spelt Wheat și Organic Spelt Flour, Făină bio integrală din grâu, măcinată la moară cu pietre, Făină bio de Secară, Semințe Bio de In și Floarea Soarelui, Tăieței de casă Bio Voica, paste ecologice produse în Moisei, Maramureș. Vizitatorii târgului au putut degusta covrigei eco cu chimen și susan, alături de mai multe produse bio din carne de curcan, precum cârnați, pastramă, ruladă și altele. „Toate au în comun un lucru: provin de la Topoloveni, Argeș, din prima fermă de curcan bio din România cu circuit integrat: teren agricol bio, fabrică de furaje bio, abator bio și unitate de preparare din carne bio”; precizează comunicatul.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.