Acasă Focus Agricol Egiptul vrea să ia grâu din Serbia

Egiptul vrea să ia grâu din Serbia

de A
Egiptul, unul dintre principalii importatori mondiali de grâu, discută cumpărarea unui milion de tone din Serbia, pentru a-şi extinde aprovizionarea, transmite Bloomberg, relatează Agerpres.

Decizia este menită „să diversifice sursele de import de grâu”, a declarat miercuri ministrul Aprovizionării, Aly El-Moselhy, după ce un oficial sârb a vizitat Cairo.

De asemenea, Serbia va aproviziona Egiptul cu porumb pentru hrana animalelor, a adăugat oficialul egiptean.

Egiptul a fost puternic afectat de creşterea preţului grâului după invadarea Ucrainei de către Rusia şi a fost nevoit să caute surse alternative de import. Deseori cumpără 11 milioane de tone pe sezon sau mai mult, iar în acest moment rezervele sale strategice acoperă consumul pe 4,5 luni.

Problemele de pe piaţa globală a cerealelor s-au atenuat recent, astfel încât nu este clar care va fi efectul importurilor din Serbia. Ţara exportă în mod obişnuit un milion de tone de grâu pe sezon sau mai puţin.

De asemenea, Serbia va furniza grâu şi porumb din România şi Bulgaria prin portul Constanţa, a anunţat Shrief Bassily, preşedintele holdingului egiptean pentru silozuri şi depozitare, fără a da amănunte suplimentare.

Deja România este un furnizor major de grâu pentru Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean.

Până acum în acest sezon, Egiptul şi-a menţinut dependenţa istorică de grâul din regiunea Mării Negre.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.