Acasă Focus Agricol Peste 1,5 miliarde euro fonduri europene intrate în agricultură de la începutul anului

Peste 1,5 miliarde euro fonduri europene intrate în agricultură de la începutul anului

de A

În primele zile ale lunii februarie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a încasat în contul deschis în Banca Națională a României suma de 531 milioane de euro.

Suma reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor realizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în luna decembrie a anului 2022 pentru acordarea plăților directe fermierilor finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

„Aducem în țară fiecare euro pus la dispoziția agriculturii și dezvoltării rurale de către Comisia Europeană. Suntem în graficul asumat privind accesarea fondurilor europene și vom continua pe acest drum al acordării la timp a subvențiilor necesare, utile și cuvenite, având tot timpul în preocuparea noastră sprijinirea fermierilor noștri”, a declarat ministrul Petre DAEA.

Astfel, suma totală a fondurilor europene intrată în conturile MADR de la începutul anului 2023 este de 1,564 miliarde de euro, fiind inclusă aici și rambursarea CE din data de 5 ianuarie ac.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.