Acasă Focus Agricol România și Egiptul au convenit creșterea exporturile de cereale ale fermierilor români în Egipt

România și Egiptul au convenit creșterea exporturile de cereale ale fermierilor români în Egipt

de A

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, la Cairo, cu președintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi.

Întrevederea, care a avut loc la Palatul prezidențial Al-Ittihadiya, a vizat teme precum cooperarea bilaterală în domenii economice și sociale, dar și impactul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

Președintele egiptean a mulțumit, cu această ocazie, pentru sprijinul acordat de România în evacuarea din Ucraina a celor peste o mie de studenți egipteni repatriați anul trecut, precum și pentru facilitarea exportului de cereale ucrainene pentru Egipt.

În acest context, premierul român a evidențiat nevoia de a sprijini fermierii români prin accesul la producția de îngrășăminte din Egipt necesare culturilor agricole. Totodată, părțile au convenit să crească exporturile de cereale ale fermierilor români pe piața egipteană.

Cei doi înalți oficiali au subliniat importanța strategică a relației reciproce, care permite valorificarea poziției geostrategice a României în UE și a Egiptului ca poartă de intrare în Africa și Orientul Mijlociu.

Din această perspectivă, a fost analizat impactul invadării Ucrainei de către Rusia asupra securității regionale și globale.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate și aspecte privind procesul de pace în Orientul Mijlociu și rolul României în facilitarea unui mediu propice în acest sens.

Părțile au convenit să dezvolte cooperarea la nivel politic și tehnic, în beneficiul ambelor state.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.