Acasă Focus Agricol Lidl reduce oferta de carne din magazine

Lidl reduce oferta de carne din magazine

de A
Christoph Graf, managerul de achiziții al Lidl Germania, a declarat presei locale că retailerul va reduce drastic oferta de carne în următorii ani și că își va spori oferta de produse „vegetariene”.

Managerul de achiziții al Lidl Germania a declarat pentru Lebensmittelzeitung, la sfârșitul „Săptămânii verzi” care a avut loc sâmbătă, 4 februarie, că nevoia de protecție a climei va duce la o schimbare a ofertei în magazinele Lidl. Potrivit lui Graf, citat de Euroweeklynews, retailerul va reduce drastic oferta de carne în următorii ani și că își va spori, în schimb, oferta de produse „vegetariene”, notează Economica.net.

Potrivit acestuia, nu există „nicio alternativă”, deoarece nu există o a doua planetă și că trebuie să învățăm să mâncăm într-un mod care să țină cont de limitele planetei. În viziunea managerului, lumea poate susține doar 10 miliarde de oameni, iar asta dacă se reduce consumul de carne.

Întrebat dacă este îngrijorat de ceea ce înseamnă această schimbare pentru lanțul de magazine, el a spus că speră că va îmbunătăți imaginea Lidl pe piață, în special în rândul tinerilor. El a adăugat că nu crede că este nevoie ca Lidl să îi educe pe consumatori. „Cred că generația tânără este mulțumită când abordăm acest subiect.”

Referindu-se la populația mai largă, el a spus că este vorba de a motiva oamenii să mănânce alte produse decât carnea. Ca urmare, Lidl va organiza mai multe săptămâni tematice pentru a promova produsele fără carne.

Lidl dorește să se diferențieze de concurenții săi, ceea ce, potrivit lui Graf, nu înseamnă creșterea vânzărilor pe termen scurt, ci mai degrabă crearea unui brand foarte apreciat pe piață.

Clienții existenți nu ar trebui să fie îngrijorați, a mai spus Graf, deoarece: „fiind un lanț de discount, clienții sensibili la preț constituie în mod tradițional nucleul clientelei.”

Pentru că modul în care mâncăm are un impact enorm asupra sănătății noastre și asupra mediului, grupul Lidl a adoptat la nivel global un pachet de măsuri menite să susțină o alimentație echilibrată în rândul consumatorilor. Astfel, în linie cu strategia sa de sustenabilitate și cu politica de achiziții responsabile, retailerul își propune să vină în sprijinul clienților care adoptă acest stil alimentar cu o serie de produse mai sănătoase și sustenabile în viitor, anunța filiala Lidl locală, în urmă cu câteva zile.

Plecând de la întrebarea „Cum se vor putea hrăni într-un mod sustenabil aproximativ 10 miliarde de oameni din întreaga lume în anul 2050, în limitele ecologice ale Pământului?”, un grup de oameni de știință din Comisia EAT-Lancet au dezvoltat un model de nutriție sănătoasă la nivel global: o alimentație bazată predominant pe plante și produse care au o amprentă mică de carbon.

„Pe baza acestui model de alimentație, grupul Lidl își propune ca până în 2025 să vină în sprijinul clienților cu o gamă de produse care să susțină un stil de viață sustenabil prin măsuri precum extinderea sortimentului de produse pe bază de plante”, potrivit retailerului.

Din datele Lidl, producția de produse de origine animală are un impact negativ semnificativ asupra mediului, la nivel global. Cu cât consumul de produse pe bază de plante este mai mare, cu atât impactul pozitiv asupra mediului, biodiversității și sănătății este mai mare. De aceea, până în 2025, grupul Lidl își propune să optimizeze constant sortimentul de articole care au ca sursă de proteină plantele, inclusiv gama de produse vegane, cum ar fi marca proprie „Vemondo”. Începând cu luna martie a anului 2023, grupul Lidl va calcula proporția surselor de proteine animale, în comparație cu cele pe bază de plante din produsele sale și va publica aceste informații.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.