Acasă Focus Agricol Importatorul de banane Citronex va cultiva roșii în România

Importatorul de banane Citronex va cultiva roșii în România

de A

Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane la nivel global, a cărui intrare în România a fost anunțată în premieră de Profit.ro, va investi și în cultivarea tomatelor pe piața locală, pe o suprafață de circa 50 hectare în Dumbrăveni, Sibiu.

Investiția va fi realizată în mai multe etape. Prima seră, de 10 hectare, va presupune o investiție de aproximativ 25 milioane euro și va crea 120 de locuri de muncă. Sera de la Dumbrăveni este prezentată ca urmând să fie cea mai mare din România și va alimenta în principal piața internă, dar și alte piețe din regiune.

Compania se află deja în top 3 dintre cei mai mari producători de tomate din Europa. În Polonia, Citronex are peste 80 hectare de sere. În urmă cu trei ani, Citronex, a finalizat lucrările la cel de-al doilea depozit din România, după ce la finele anului 2019 a închiriat 4.000 metri pătrați spații de depozitare în proiectul MLP Bucharest West.

Citronex a deschis, astfel, al doilea centru de distribuție în România, după ce în 2018 a intrat pe piața locală cu un depozit de 2.500 metri pătrați în Timișoara.

Citronex este o companie de familie înființată în Polonia, în anul 1998, care numără astăzi peste 1.000 de angajați și desfășoară activități în domenii precum import și distribuție de banane, producție și distribuție roșii, transport și freight forwarding, spălătorii camioane, service-uri și stații de alimentare carburant, hoteluri, restaurante și supermarketuri. Grupul Citronex deține unul dintre cele mai mari centre de import și distribuție de banane din Europa. Compania importă majoritatea fructelor din propriile plantații din Ecuador, iar fructele ajung în cele mai mari rețele de hipermarket-uri și supermarket-uri precum inter alia, Carrefour, Tesco, Biedronka sau Edeka, în țări precum Polonia, Slovacia, Olanda, Anglia, Germania, Ucraina sau Ungraria.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.