Acasă Focus Agricol Elvețienii de la SunPro fac o fabrică de ulei în Galați, de 20 milioane euro

Elvețienii de la SunPro fac o fabrică de ulei în Galați, de 20 milioane euro

de A

Compania elvețiană SunPro, cu capacități de producție în Ucraina, va investi peste 20 de milioane de euro într-o unitate de producție ulei în Zona Liberă Galați, anunță Primăria Galați.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat astăzi un contract de concesiune a unei suprafețe de teren de 5 hectare în Zona Liberă Galați, pentru o perioadă de 49 de ani.

Investiția va genera aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

Compania are în plan să înceapă construcția chiar spre finalul acestui an, urmând ca de anul viitor să poată produce.

„Zona Liberă a devenit foarte atractivă în ultimii ani și mă bucur că avem un nou investitor care va crea noi locuri de muncă și va aduce plus valoare orașului nostru. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Compania elvețiană Sunpro aprovizionează cu ulei de floarea-soarelui  11 state din toată lumea, producția fiind asigurată într-o unitate de procesare din zona Odessa, Ucraina.

Acolo compania are o fabrică modernă cu o capacitate de procesare de 1.200 de tone de semințe din care realizează  530 tone de ulei de floarea-soarelui.

Holdingul a raportat venituri brute anuale de 120 de milioane de dolari, iar EBITDA a fost de 13 milioane de dolari.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.