Acasă Focus Agricol Norofert ia un credit de 2 milioane euro pentru materiile prime pentru îngrășăminte

Norofert ia un credit de 2 milioane euro pentru materiile prime pentru îngrășăminte

de A

Conducerea Norofert anunță că a contractat, în baza hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (art. 3) nr. 1/16.05.2022, un credit pentru Plafon Multiprodus – Monocompanie de la Banca de Export-Import a României EximBank în valoare de 2.000.000 euro.

Creditul va fi utilizat ca și capital de lucru pentru achiziționarea de materii prime pentru producția îngrășămintelor de sol precum și achiziționarea de îngrășăminte granulate din import, care se vor transforma în active ale companiei, ”astfel păstrând un grad de îndatorare rezonabil”, arată compania, într-un anunț transmis BVB.

Plafonul este de tip revolving pe toată perioada de tragere, cu trageri de produse în cadrul plafonului și rambursări ale acestora pe toată perioada de valabilitate a plafonului. Perioada de valabilitate a plafonului este de 24 de luni de la data semnării contractului, respectiv până la data de 31 ianuarie 2025.

Creditul se acordă cu o rată de dobândă variabilă compusă din rata de referință EURIBOR la 6 luni și marja de dobândă de 2,50% p.a., care include și marja de risc valutar.

”Structura garanții: Ipotecă mobiliară de rang I asupra depozitului colateral în valoare de 200.000 euro, garanție emisă de EximBank în numele și contul statului în proporție de 70% din valoarea plafonului, respectiv suma de 1.400.000 euro, ipotecǎ mobiliarǎ de rang I asupra creanțelor companiei în valoare nominală de 1.833.333 euro, ipotecă imobiliară de rang II constituită asupra facilității de producție de la Filipeștii de Pădure”, arată compania.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.