Acasă Focus Agricol Fabrica de zahăr Luduș a fost cumpărată de români

Fabrica de zahăr Luduș a fost cumpărată de români

de A

Fabrica de zahăr Luduș, pe care francezii Tereos au decis să o închidă în decembrie 2021, a fost vândută investitorilor români Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, potrivit unui comunicat al Tereos.

Mihaela-Elena Neagu este, potrivit termene.ro, acționarul majoritar al companiei Best Achiziții SRL, societate care a preluat în 2021 și Fabrica de Zahăr Bod, de la lichidatorul judiciar, unitatea fiind în insolvență.

„Suntem bucuroși că am găsit un cumpărător pentru fabrica Luduș, despre care grupul anunțase în 2021 că intenționează să o închidă”, informează compania.

„Este un proiect îndrăzneț pe care am dorit să îl realizăm cu scopul de a relansa producția de zahăr în țară în acest an. În 2021, zahărul obținut din sfecla cultivată în România asigura aproximativ 25% din necesarul de consum intern. În zilele următoare vom începe negocierile cu fermierii, întrucât în această perioadă urmează să fie contractată sfecla de zahăr pentru campania din toamna anului 2023. Vrem să-i asigurăm pe cei aproximativ 300 de cultivatori din regiune că suntem deschiși la colaborare și, de asemenea, vrem să-i asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, spune Mihaela Neagu, investitor independent.

Finalizarea tranzacției ar trebui să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

„Suntem foarte mulțumiți că am semnat cu acești doi investitori. Această vânzare ne permite să asigurăm locurile de muncă și să menținem activitatea în domeniul zahărului în regiunea Luduș”, a declarat și  Gérard Clay, președintele Consiliului de administrație.

De cumpărarea fabricii au fost interesați și cultivatori de zahăr din zona Transilvania, aceștia ajungând chiar la un acord de principiu privlind tranzacția. De asemenea, în mandatul ministrului Adrian Chesnoiu, existase chiar varianta ca statul, prin MADR, să preia o parte din acțiunile companiei care operează fabroca.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.