Acasă Focus Agricol RDF poate prelua producătorul de cereale Dachim

RDF poate prelua producătorul de cereale Dachim

de A

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care RDF SA din județul Arad intenționează să preia Dachim SRL din județul Cluj.

RDF, parte din grupul ROCA, desfășoară activități în comerțul cu produse diverse.

Dachim cultivă cereale (exclusiv orez), plante leguminoase și plante producătoare de semințe oleaginoase.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu este în măsură să ridice obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

ROCA Agri RDF a anunțat anterior că a primit autorizația de la Consiliul Concurenței pentru a prelua companiile Dachim și Supliment de la grupul Vetimex Capital.

ROCA Agri RDF va prelua integral controlul celor două companii.

Prin această tranzacție, ROCA Agri RDF își va extinde arealul trading-ului de cereale și distribuția de inputuri direct din depozitele de la Turda. Pe lângă fabrica de extrudare de la Arad, prin achiziția Dachim intră în portofoliul holdingului și o fabrică de uleiuri presate la rece.

Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF, va coordona în continuare activitatea executivă a companiei, iar Ferenc Korponay, manager Vetimex Capital, va deveni membru în Consiliul de Administrație al grupului.

Suprafața agricolă exploatată de ROCA Agri RDF ajunge astfel la 4.000 de hectare, iar holdingul țintește, în urma finalizării acestei tranzacții, o cifră de afaceri consolidată de 150 de milioane de euro și un profit, înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) de 7,5 milioane de euro.

Fondată în 1999, Dachim este distribuitor local de input-uri pentru agricultură, dar și producător de cereale. Compania are sediul în Turda, județul Cluj unde deține o bază de colectare și stocare a cerealelor, cu o capacitate de 17.000 de tone, din care 5.000 de tone sunt silozuri noi, finalizate în anul 2021, dar și prese de ulei destinate producției pentru brandul propriu. Dachim are de asemenea în exploatare aproximativ 1.750 de hectare de teren agricol.

Compania Supliment are ca activitate principală exploatarea de terenuri agricole, operând aproximativ 150 de hectare.

Holding-ul ROCA Agri RDF a fost lansat în iulie 2022 și din grup mai fac parte companiile RDF, RDF Agricultură și Adidana, la care acum se alătură și Dachim și Supliment.

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group. În 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018, mai mult decât dublu. Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar și investiții în alte companii din diferite sectoare ale economiei.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.