Acasă Focus Agricol Un român a fost numit director al fabricii Danone Aldaia, Spania

Un român a fost numit director al fabricii Danone Aldaia, Spania

de A

Din luna ianuarie a acestui an, Cătălin Manoli, anterior directorul fabricii Danone România, va prelua rolul de director al fabricii Danone Aldaia, Valencia. Astfel, acesta își va continua activitatea în Spania, țara de origine a companiei Danone, unde a fost produs primul iaurt în urmă cu peste 100 de ani.

Cătălin Manoli s-a alăturat echipei Danone România în anul 2017, în calitate de manager operațiuni fabrică, iar din anul 2019 a ocupat poziția de director fabrică București, conducând astfel, cea mai performantă fabrică din divizia de lactate proaspete din Europa.

Din pozița de director al fabricii din București, Cătălin Manoli a coordonat o echipă de 200 de oameni, urmând ca, din noul său rol, să coordoneze o echipă mărită, fabrica Danone Aldaia fiind de 3 ori mai mare. În noua funcție, Cătălin Manoli va raporta către Nadir Hamidou, executiv director manufacturing dairy Europe.

Cătălin Manoli, absolvent al Academiei Tehnice Militare, și-a început cariera în urmă cu peste 20 de ani, în cadrul grupului Michelin. Pe parcursul celor 16 ani petrecuți în cadrul grupului, acesta a ocupat mai multe funcții: Industrial Engineer, Industrial Engineer Training Manager, HR Manager, Production Department Manager, Lean Expert and Empowerment Coach pentru Romania, Ungaria și Serbia.

„Pentru mine, fabrica Danone România este o bijuterie din toate punctele de vedere: produse, tehnologie, calitate, siguranță, igienă și mai ales oameni. Sunt foarte mândru de echipa pe care o las aici, de munca pe care am realizat-o împreună menținând fabrica Danone Romania ca cea mai bună dintre fabricile Danone din Europa, și cu siguranță îmi vor lipsi produsele grozave pe care le-am produs aici în fiecare zi”, a declarat Cătălin Manoli.

Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996, iar la 3 ani după modernizarea și retehnologizarea acesteia, au fost produse primele iaurturi Danone în România. În prezent, 1 milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 90% este lapte românesc. Numai anul trecut, compania a colectat lapte proaspăt de la 22 de ferme mari si peste 220 de gospodari.

Danone este prezent pe piața românească cu produse lactate proaspete, produse pe bază de plante (Alpro), precum și cu produsele alimentare pentru bebeluși și nutriție specializată (Aptamil, Milupa).

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.