Acasă Focus Agricol Daea despre transportul animalelor: legislația ar putea fi revizuită

Daea despre transportul animalelor: legislația ar putea fi revizuită

de A

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, a participat luni la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles. Referitor la protecția animalelor în timpul transportului, ministrul a spus că poate fi avută în vedere revizuirea legislației în contextul asigurării unor standarde înalte de protecție a animalelor destinate comerțului intracomunitar și exportului către țări terțe, cu menținerea tuturor tipurilor de transport.

Cu privire la intenția de introducere a etichetării pe criterii de bunăstare animală, România consideră că aceasta poate fi introdusă numai voluntar prin voința operatorilor cu activitate în domeniu. România va fi activă în tot procesul de legiferare, a afirmat Daea.

”Romania își precizează poziția că poate susține actualizarea legislației privind bunăstarea animalelor pe baza avizelor științifice EFSA, a experienței și a bunelor practici. Revizuirea legislației este necesară în contextul progreselor științifice și tehnologice, precum și al așteptărilor și intereselor populației, aceasta trebuind să conțină prevederi clare referitoare la standardele de bunăstare a animalelor, însă trebuie avută în vedere necesitatea asigurării competitivității producătorilor în condițiile economice actuale. Schimbarea condițiilor de creștere a diferitelor specii de animale trebuie să aibă în vedere
perioada posibilă de implementat, instrumentele de sprijin, astfel încât să nu afectăm scăderea efectivelor de animale și îngreunarea activității fermierilor cu efecte negative asupra producției. Și de aici, înțelegerea cuvenită și necesară pentru fiecare sector în parte”, a spus Daea.

Cu privire la prioritățile legislative, Daea a precizat că România consideră că este important să avem o stabilitate a prevederilor legale, evident și îmbunătățirea acestora, inițierea unor noi condiții de bunăstare pentru alte specii de interes economic, inclusiv animale de companie.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.