Acasă Focus Agricol Transavia își pune centrale fotovoltaice

Transavia își pune centrale fotovoltaice

de A

E.ON Energie România anunță că dezvoltă parteneriatul cu Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, şi în zona soluțiilor energetice regenerabile, urmând să construiască șase centrale fotovoltaice pentru unități de producție din Transilvania şi Banat, pe o suprafață de 4,5 hectare. Valoarea totală a proiectelor de producere a energiei verzi depășește 2,9 milioane de euro.

Transavia va produce anual 4.600 MWh şi își va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 1.000 de tone pe an.

Vor fi instalate, pe sol, 6.608 panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 3.568 kWp, în localitățile Unirea şi Pâclișa din județul Alba, Cristian din județul Sibiu, Gligorești din județul Cluj, Cristuru Secuiesc din județul Harghita şi Bocșa din județul Caraș-Severin. Cele șase centrale vor produce anual circa 4.600 MWh energie electrică.

„Suntem într-o perioadă de tranziție energetică şi remarcăm interesul tot mai ridicat pentru soluții de producere a energiei din surse regenerabile. Primele panouri fotovoltaice pentru partenerii de business le-am instalat în 2019 şi de atunci am crescut an de an în acest domeniu. Parteneriatul cu Transavia este o demonstrație clară a faptului că viitorul aparține energiei verzi şi că sustenabilitatea unei companii este o condiție necesară pentru dezvoltarea și consolidarea poziției în piață, indiferent că ești furnizor de soluții energetice sau beneficiarul direct al acestora”, declară Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție, surplusul urmând să fie livrat în rețea. Prin punerea în funcțiune a acestor proiecte fotovoltaice, Transavia își va reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproape 1.000 de tone pe an.

„Energia verde este pentru noi un proiect de sustenabilitate economică, relevant și pentru mediu și societate. Acest parteneriat cu E.ON, parte din investiția masivă în energie verde demarată de noi în acest an, ne va ajuta să ne maximizăm performanța în procesul nostru de producție responsabilă în punctele de lucru din cinci județe și, în același timp, să ne reducem amprenta ecologică.”, afirmă Ovidiu Oprița, director general al Transavia.

Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a instalat 151 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică ajunge la 36,1 GWh, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu 8,3 milioane tone pe an.

Această inițiativă a liderului local al pieței de carne de pui face parte din strategia de sustenabilitate, de la bob la furculiță, prin care Transavia s-a angajat să protejeze resursele pentru generațiile viitoare, acționând responsabil în privința oamenilor, a animalelor, a comunităților și a mediului.

Transavia este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai mari afaceri de familie, care deține și produce brandurile de carne de pui Fragedo, pui cu creștere lentă Libertan și semipreparate pe bază de pui Papane. Compania are aproximativ 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. Fermele Trnsavia sunt localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Circa 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă de 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.