Acasă Stiri InterneDezvoltare rurala Liste de așteptare la sticlele pentru vin

Liste de așteptare la sticlele pentru vin

de L M

Industria vinului este afectată de lipsa sticlelor, criza manifestâdu-se la nivel mondial, susține Constantin Drăgan, somelier la Cramele Jidvei, prezent la inaugurarea proiectului Urban Winery dezvoltat de Mega Distribution Grup. România nu produce sticle de vin după cerințele producătorilor, astfel că aceștia au fost nevoiți să apeleze la importuri. Numai că criza energetică și războiul din Ucraina au afectat fabricile de sticlă, mari consumatoare de energie electrică și gaze naturale.

Pe plan mondial se manifestă criză de sticle speciale pentru vin, a declarat Constantin Drăgan, somelier la Cramele Jidvei, luni, la inaugurarea unui magazin special de vinuri, mezeluri și brânzeturi fine în București. Potrivit acestuia, producătorii folosesc sticle speciale pentru vinuri de calitate superioară, cei români apelând la importuri pentru că în țară nu se produc.

Situația a ieșit la iveală la târgurile internaționale de profil, unde nu au putut fi comandate aceste tipuri de sticle. „Nu există sticle pe piață. S-a ajuns la liste de așteptare”, a spus Drăgan. Somelierul a fost prezent la deschiderea unui spațiu comercial neconvențional pentru România, cu un concept nou: Urban Winery.

„Acest concept aparţine companiei Mega Distribution Grup, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de vinuri din Bucureşti, care oferă clienţilor săi vinuri de elită pentru toate gusturile, cu o gamă variată de vinuri româneşti şi internaţionale, alături de brânzeturi şi mezeluri fine, ȋntr-o atmosferă intimâ şi primitoare”, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Magazinul este găzduit de Vitan Estates, primul complex rezidenţial din România dedicat exclusiv ȋnchirierii. Proiectul Urban Winery vine în completarea serviciilor oferite de Vitan Estates, alături de alte facilități precum centru de fitness, spălătorie, supermarket, trattoria, ATM sau salon de ȋnfrumuseţare.

„Mai mult decât atât, ne dorim ca tot ce facem să fie de interes pentru chiriaşii noștri care ne apreciază pentru serviciile de top pe care ne străduim ȋn permanenţă să le oferim”,  a spus Violeta Niculae- Director Operaţiuni Vitan Estates.

Conceptul de Urban Winery poate fi asociat cu vinoteca, ceea ce ȋnseamnă locul unde se ţin vinurile la păstrare. „Pentru Mega Distribution Grup, ȋnsă, acest concept este mult mai complex, reprezentând o adevarată misiune, aceea de a-şi introduce clienţii ȋn lumea fascinantă a vinului”, susține comunicatul. Urban Winery oferă şi servicii de consultanţă, de iniţiere ȋn arta vinului și organizează degustări, teambuilding-uri şi concursuri.

„Vinul, singurul lichid viu din Univers este cel care ne ridică ȋn mod constant calitatea vieţii, fiind omniprezent la toate evenimentele sociale. Astfel, portofoliul nostru variat de vinuri dar şi experienţa noastră ȋndelungată pe piaţa românească ne recomandă ȋn a fi cultivatori de bun gust”, subliniază Doina Szavu, director general Mega Distribution Grup.

Vitan Estates este un proiect apartinand companiei Bucharest Properties REIT, un fond mutual de investiții imobiliare, deschis în România de către investitori americani. Compania este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de apartamente dedicate exclusiv închirierii.

Mega Distribution este cel mai important distribuitor de vinuri adresat rețelei horeca din Bucuresti, magazinelor specializate din domeniu și nu în ultimul rând firmelor care doresc consiliere pentru realizarea cadourilor corporative.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.