Acasă Focus Agricol Ieșirea din Rusia i-ar aduce grupului Danone pierderi de 1 miliard de euro

Ieșirea din Rusia i-ar aduce grupului Danone pierderi de 1 miliard de euro

de A

Grupul francez Danone a anunţat că va renunţa la afacerea de produse lactate din Rusia, într-o tranzacţie ce ar putea duce la pierderi de până la 1 miliard de euro, transmite Reuters.

„Aceasta este cea mai bună opţiune pentru a asigura continuitatea afacerii noastre pe termen lung”, se arată în comunicatul Danone, în condiţiile în care subsidiara din Rusia a fost responsabilă pentru aproximativ 5% din vânzările nete ale grupului, în primele nouă luni din 2022.

Curând după invadarea Ucrainei de către Rusia, Danone, unul din cei mai mari producători mondiali de alimente, a anunţat că analizează toate opţiunile privind afacerile sale de pe piaţa rusă.

Danone nu a dat publicităţii numele companiei căreia îi va transfera aşa numita divizie Essential Dairy and Plant-based (EDP).

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare.

Planificata ieşire de pe piaţa rusă a Danone este al doilea astfel de anunţ din această săptămână al unei mari companii occidentale, după ce Nissan şi-a vândut activele pentru suma simbolică de o rublă, înregistrând o pierdere de aproximativ 687 milioane de dolari.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.