Acasă Focus Agricol DN Agrar Group a realizat afaceri de 62,4 milioane de lei

DN Agrar Group a realizat afaceri de 62,4 milioane de lei

de A

DN Agrar Group SA (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă și producție vegetală, încheie prima jumătate a anului 2022 cu o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei, o creștere de 241% față de primul semestru din 2021, susținută în principal de achiziția celor două ferme agrozootehnice Lacto Agrar și DN Agrar Apold.

Profitul net realizat a fost de 5,05 milioane lei, mai mare cu 135,3%.

Din punct de vedere operațional, pentru primele 6 luni ale acestui an, cantitatea de lapte livrată a crescut cu peste 1,7 milioane de litri de lapte, reprezentând o creștere de 8% față de anul 2021, cu perspective de creştere.

 În ceea ce privește cultivarea cerealelor, grupul a cultivat o suprafaţă cu aproape 3.000 hectare mai mare faţă de perioada similară din 2021, în principal porumb, triticale, lucernă.

„În primul semestru din 2022 ne-am consolidat poziţia de lider de piaţă în producția de lapte de vacă cu operaţiuni integrate, cu peste 10.000 de capete de vaci de lapte și tineret bovin şi o suprafață operată de aproape 7.000 de ha de teren. Planul de investiţii asumat a fost continuat, în timp ce rezultatele în creştere din acest semestru ne dau încredere că vom atinge obiectivele financiare stabilite pentru acest an. În ciuda contextului, am reușit să controlăm impactul creşterii costurilor mari din prima jumătate a anului, într-un mod rezonabil, având în vedere avantajul adus de faptul că noi producem o mare parte din hrana pe care o folosim pentru vaci”, spune Jan Gijsbertus De Boer, președinte al Consiliului de Administrație DN Agrar Group.

Pe termen lung, Grupul DN Agrar își propune să facă trecerea pe piața reglementată, permițând investitorilor să obțină expunerea la agricultură într-un mod profesionist și durabil.

„Investițiile realizate au obiectivul de a creşte capacitatea de producţie de lapte, precum și suprafața de teren cultivată. În luna aprilie 2022, DN Agrar Group SA a încheiat cu succes preluarea fermei Apold, obiectivul principal fiind creşterea capacității de producţie de lapte a fermei cu 50% până la finele anului în curs. Proiectul de investiţii a inclus construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creşterea efectivului de animale, precum şi o hală suplimentară de stocare a furajelor, toate acestea fiind deja finalizate în prima jumătate a anului în curs. Cumpărarea fermei Apold, care deține 2.995 de hectare, din care 398 de hectare în proprietate, a contribuit, de asemenea, la creșterea suprafeței lucrate”, mai arată datele companiei.

În prima jumătate a anului 2022, grupul a achiziționat mai multe tipuri de utilaje în valoare de 1,2 milioane de euro, pentru a face față noilor provocări privind prețurile mari la îngrășămintele chimice. Astfel grupul a investit în utilaje moderne de administrare a gunoiului de grajd semilichid și solid.

Pasul următor este dezvoltarea unei fabrici de compost pentru resturile vegetale care va reduce costurile de transport și înființarea unei linii alternative de afaceri pentru Grup.

DN Agrar Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

La data de 30 iunie 2022, compania DN Agrar Group SA totalizează un efectiv de 246 de angajați și deține în portofoliul său 15 societăţi.

Cele 15 societăți care fac parte din portofoliul grupului includ 4 ferme, a căror activitate principală o reprezintă atât creșterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cât și producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar și Apold), întrunind o capacitate totală de peste 10.000 de capete, atât vaci de lapte, cât și tineret bovin.

Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO din februarie 2021. Începând cu data de 19 septembrie 2022 acțiunile DN Agrar sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.