Acasă Focus Agricol Fructe depozitate în peșteri

Fructe depozitate în peșteri

de A

Cultivatorii de mere din nordul Italiei folosesc frigidere naturale săpate sub un deal pentru a-și depozita recolta într-un mediu controlat, care rămâne la o temperatură constantă în toate anotimpurile, relatează Reuters.

La trei sute de metri sub livezile lor de fructe din Predaia, un mic oraș din regiunea Trentino, grupul Melinda a creat 34 de zone de refrigerare în peșteri vaste, unde pot păstra 12-13% din producția lor și își reduc costurile energetice.

În interiorul zonelor refrigerate din peșteri, merele sunt depozitate în cutii de plastic stivuite și sunt deplasate de muncitori cu căști de protecție care operează stivuitoare.

„La nivel de impact asupra mediului, am văzut mai multe avantaje și randamente”, a declarat Mauro Erlicher, managerul fabricii subterane, potrivit G4 Media.

„Unul dintre ele este cu siguranță în ceea ce privește nivelul de energie, deoarece, în urma unui test efectuat anul trecut… am măsurat o economie de 32% de energie electrică în peșteră.”

Peșterile stochează în prezent aproximativ 30.000 de tone de mere, cifră care se așteaptă să crească la 40.000 de tone în viitorul apropiat.

Erlicher a explicat cum marile camere de depozitare frigorifică de la suprafață folosesc un „panou sandwich” izolat cu poliuretan și foi de metal pentru a menține răcoarea în interior.

În peșterile subterane, rocile acționează ca „panou sandwich”, astfel încât este „cât se poate de natural”.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.