Acasă Focus Agricol AFIR anunță plăți de peste 27 milioane euro în conturile beneficiarilor PNDR

AFIR anunță plăți de peste 27 milioane euro în conturile beneficiarilor PNDR

de A

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a aprobat plăți în valoare totală de 27,3 milioane de euro (27.306.264 euro) pentru proiecte de investiții și pentru măsurile de mediu și climă. Plățile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie 2022 și sunt realizate din fondurile alocate României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Pentru investițiile fermierilor, ale antreprenorilor, ale procesatorilor și ale autorităților locale, AFIR a virat 15,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate pentru decontarea cheltuielilor eligibile.

Totodată, AFIR a avizat plăți însumând 11,8 milioane de euro, acordate pentru compensarea pierderilor de venit ale fermierilor, aferente măsurilor de mediu și climă gestionate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

AFIR efectuează plățile din fondurile publice nerambursabile pe care le gestionează ca urmare a depunerii de către beneficiarii PNDR 2020 a cererilor de plată, în conformitate cu procedurile care se aplică contractelor de finanțare încheiate.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.