Acasă Stiri internationaleAfrica Ministrul român al Agriculturii în Iordania

Ministrul român al Agriculturii în Iordania

de L M

O delegaţie condusă de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, va efectua o vizită oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei, în scopul consolidării şi creşterii schimburilor comerciale de produse agricole dintre România şi Iordania. Vizita va fi făcută în perioada 29 martie-2 aprilie. De remarcat este faptul că, din delegație, nu face parte niciun om de afaceri din România.

Vizita ministrului român este încărcată, de la întâlniri cu înalți oficiali iordanieni și importatori de animale și până la vizitarea unor institute de cercetare. Adrian Chesnoiu va avea o întrevedere bilaterală cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat, precum şi o întrevedere cu ministrul Industriei, Comerţului şi Aprovizionării, Yousef Mahmoud Al Shamali, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii. De asemenea, cei doi miniştri ai Agriculturii vor participa la sesiunea plenară a Reuniunii Comitetului pentru Agricultură, ce va fi urmată de reuniunea la nivel de experţi.

Programul va include şi o vizită la Centrul Naţional pentru Cercetare în Agricultură, pentru a identifica oportunităţi de cooperare în domeniul cercetării ştiinţifice agricole între institute româneşti şi centrul iordanian, o vizită la o fabrică de îngrăşăminte, precum şi o întâlnire cu principalii importatori de animale.

„România este principalul furnizor de grâu şi ovine în Regatul Haşemit al Iordaniei. Totodată, în perioada 2019 – 2020, Regatul Haşemit al Iordaniei a reprezentat cea de-a 3-a piaţă de desfacere la nivel internaţional pentru produsele agroalimentare româneşti”, precizează comunicatul.

Colaborarea bilaterală dintre România şi Regatul Haşemit al Iordaniei are la bază Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii din Regatul Haşemit al Iordaniei şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România.

Concret, cele două ministere, prin intermediul experţilor tehnici, realizează un schimb de informaţii şi de bune practici privind legislaţia şi procedurile utilizate, cu scopul de a facilita colaborarea mediului privat din cele două ţări.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.