Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Virtual Agribusiness 4.0

Virtual Agribusiness 4.0

de L M

Previziunile la nivel mondială arată că, în 2050, vom fi 9,5 miliarde de locuitori, astfel că este nevoie de măsuri pentru majorarea producției agricole. Pe de altă parte, traversăm o perioadă marcată de trei crize: sanitară, energetică și război. Concesința imediată, pentru România, a fost creșterea prețurilor la alimente. Conferința Agribusiness 4.0, ediția a III-a, ce va avea oc pe 24 marie, are ca scop identificarea răspunsurilor celor mai mari provocări cu care se confruntă fermierii în prezent. FOCUS AGRICOL este partener media al evenimentului.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu va participa joi, 24 martie, la Agribusiness 4.0, ediția a III-a, anunță organizatorii. „Împreună cu reprezentanți ai altor autorități în dezvoltarea politicilor și strategiilor în domeniul agricol, dar și ai companiilor relevante din agricultură vor dezbate live problemele cu care se confruntă fermierii în prezent şi care trebuie soluţionate pentru a crește productivitatea, în contextul necesității asigurării securității alimentare”, precizează un comunicat de presă.

Conform statisticilor, în anul 2050, populația la nivel global va ajunge la 9,5 miliarde de locuitori, așadar producția agricolă va trebui să se dubleze în condițiile în care fermierii se confruntă și cu schimbările climatice. Recoltele sunt afectate semnificativ de precipitații, de variații mari de temperatură și de alte fenomene meteo extreme.

Printre principalele teme abordate la eveniment se vor regăsi noile propuneri ale UE privind transformarea agriculturii într-un model de agricultură durabilă, managementul fermei în contextul noilor politici agricole, dar și evoluția agriculturii ecologice din România.

Evenimentul se desfășoară pe platforma digitală 3D VirtualAgro și permite companiilor să aibă standuri virtuale în care să își prezinte portofoliul de produse, să propună soluții inovatoare și să intre în contact direct prin chat și webcam cu fermierii interesați, având aceleași beneficii ca la un eveniment fizic, dar cu costuri mai mici.

Detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul: https://virtualagro.ro.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.