Acasă Focus Agricol Șerban Holding va livra gigantului american PepsiCo, pentru fabricarea Lay’s

Șerban Holding va livra gigantului american PepsiCo, pentru fabricarea Lay’s

de A

Șerban Holding, companie activă în mai multe domenii din agricultură, fondată de Nicolae Șerban va miza și anul acesta pe producția de cartofi pentru industrializare pe care îi comercializează inclusiv gigantului american PepsiCo, pentru fabricarea brandului Lay’s. Producătorul anunță semnarea unui nou contract cu PepsiCo România privind dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Lay’s produse local și investiții într-un sistem de irigații adaptat noilor direcții ale Pactului Verde European în vederea majorării capacității de producție pentru această cultură.

Prin noul sistem, irigațiile sunt efectuate prin picurare, o metodă prin care consumul de apă este redus cu 50%, costurile cu energia cu 30%, iar utilizarea fertilizanților și a pesticidelor scade cu 50%, respectiv 25%. Costul unei astfel de investiții se ridică la aproximativ 20.000 de lei/ha.

 producătorul american din industria alimentară își procură o parte din materia primă prin intermediul Programului de Agricultură Sustenabilă în care sunt deja înscriși în jur de 40.000 de producători din 60 de țări ale lumii. Dintre aceștia, 14 provin din România, inclusiv Hid-Fold Ungaria care face parte din programul local și produc cartofi, singura legumă pe care americanii o cumpără din țara noastră prin intermediul acestui program. Aceasta și în contextul în care PepsiCo, prin divizia sa de snackuri Star Foods E.M, deține o fabrică în Popești-Leordeni, lângă București.

Unul dintre furnizorii PepsiCo este și unul dintre cei mai mari cultivatori de cartofi din România, SC Dako Impex SRL din Hunedoara, care cultiva peste 500 de hectare cu cartofi. De asemenea, printre furnizori se numără M.P.Agro, Productie Comert Si Servicii Timate;Nymrod și Agromec Gheorgheni.

„Cartofii pentru chipsuri reprezintă o nișă pentru agricultura românească, iar faptul că Grup Șerban intră deja în al treilea an de colaborare cu PepsiCo confirmă calitatea excelentă a producției noastre și aderarea la cele mai înalte standarde internaționale în acest domeniu. Semnarea acestui contract înseamnă îmbunătățirea performanței financiare pe termen mediu, având în vedere predictibilitatea și evoluția prețurilor de valorificare. Producția de cartofi pentru industrializare contribuie la creșterea cifrei de afaceri a grupului, și prin urmare a profitului și fluxului de numerar, aducând un venit de 50 mii de lei per ha. Un hectar de cartofi pentru chips generează același venit realizat de patru hectare de cereale sau oleaginoase. De asemenea, odată cu reînnoirea acestei colaborări avem în plan scurtarea lanțului de aprovizionare prin adăugarea de servicii de depozitare pentru 35% din producție,” a declarat Ovidiu Bucătaru, Director Financiar al Grup Șerban Holding.

La finalul anului 2021, compania a atras 12,7 milioane de lei de la investitori în cadrul unui plasament privat pentru acțiunile sale. Capitalul atras va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale Șerban Holding.

Odată cu listarea acțiunilor GSH pe piața AeRO a Bursei de Valori București în data de 28 februarie 2022, Grup Șerban vizează continuarea utilizării mecanismelor de finanțare prin piața de capital pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor companiei. Grup Șerban are în plan continuarea atragerii în fiecare an de finanțări cuprinse între 25 și 50 milioane de lei prin care să dezvolte toate liniile de business ale grupului.

În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.