Acasă Focus Agricol Ministrul Agriculturii, întâlnire cu Azomureș

Ministrul Agriculturii, întâlnire cu Azomureș

de A
Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Azomureș, în contextul dificultăților semnalate de conducerea executivă a companiei, din cauza prețului ridicat la gaze naturale și energie electrică.
„Mă preocupă în permanență identificarea soluțiilor pentru a menține producția agricolă la un nivel care să asigure necesarul de consum al populației, la prețuri rezonabile. Fertilizanții au un rol important în asigurarea unui randament ridicat al culturilor. La nivelul Executivului, se lucrează la un pachet de măsuri de sprijin, atât pentru populație cât și pentru companii și am propus deja o serie de soluții pentru sprijinirea fermierilor și unităților din industria alimentară. De asemenea, în bugetul Ministerului Agriculturii, am prevăzut sume importante pentru aplicarea unor măsuri complementare, astfel încât fermierii să fie cât mai puțin afectați de creșterile de prețuri la energie și gaze naturale și să poată continua să producă suficient pentru piața internă”, spune Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
De asemenea, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat marți că Guvernul intenționează să elimine certificatele verzi și contribuția de cogenerare din facturile unor consumatori comerciali care nu sunt IMM-uri. El a făcut referire la companii din industria alimentară dar este posibil ca schema să fie mai largă.
“În legătură cu facturile mari din industria alimentară și faptul că există un coeficient de risc crescut pentru industria alimentara și fermieri, azi am avut o întîlnire, la convocarea domnului prim-ministru, la care au particiat și ministrul de Finanțe, ANRE, ministrul Energiei, SGG, ministrul IMM-urilor,ministrul Mediului, în care am discutat despre nevoia de a veni cu un pachet de susținere pentru persoane fizice, pe de o parte, în continuarea programului lansat prin legea plafonării și, pe de altă parte, către cei ce nu se înacadrează în categoria IMM și fac parte din sectorul industriei alimentare. Ca finalitate a discutiilor, ne concentrăm în ceea ce privește prețul la energie electrică să intervenim cu o compensare a bonusului de cogenerare, pe de o parte, și a costului pentru certificatele verzi din fiecare factură, pe de altă parte”, a spus Chesnoiu.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.