Acasă Focus Agricol Argentina interzice exportul unor sortimente de carne de vită până în 2023

Argentina interzice exportul unor sortimente de carne de vită până în 2023

de A

Autorităţile din Argentina au prelungit luni, până la finele lui 2023, o interdicţie privind exportul anumitor sortimente de carne de vită, continuând o abordare neconvenţională destinată menţinerii sub control a preţului la carne pentru consumatorii locali, transmite Bloomberg.

De asemenea, guvernul de la Buenos Aires a interzis exportatorilor să livreze carcase şi jumătăţi de carcase de vită pentru următorii doi ani.

„Măsurile vor contribui la realizarea unei balanţe între piaţa din Argentina şi exportul de produse din carne”, a informat guvernul de la Buenos Aires, potrivit Agerpres.

Carnea de vită face parte din identitatea naţională a Argentinei. Guvernul este îngrijorat că recenta creştere explozivă a preţurilor va face carnea de vită inaccesibilă pentru familiile sărace. Preşedintele Alberto Fernandez a interzis, temporar, toate exporturile de carne în luna mai a anului trecut, pentru ca între timp o parte din restricţii să fie relaxate.

Până acum strategia de interzicere a exporturilor, însoţită de controlul preţurilor, nu a reuşit să îşi atingă obiectivul principal. Preţurile la carnea de vită au crescut cu 48% în ritm anual în regiunea Buenos Aires iar în luna noiembrie 2021 preţurile la unele sortimente de carne au crescut cu două cifre comparativ cu luna precedentă.

În mod tradiţional, producătorii din Argentina cresc preţurile la carne în jurul sărbătorilor şi în lunile de vară. Sortimentele de carne de vită precum fleica sau coastele sunt populare la grătarele argentienilor, reuniuni cunoscute sub denumirea de asado.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.