Acasă Focus Agricol Ministrul Agriculturii, discuții cu ambasadorul Israelului despre colaborarea în domeniul irigațiilor și combaterea deșertificării

Ministrul Agriculturii, discuții cu ambasadorul Israelului despre colaborarea în domeniul irigațiilor și combaterea deșertificării

de A

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut luni, 27 decembrie 2021, o întrevedere cu E.S. David Saranga, ambasadorul statului Israel. Dialogul celor doi oficiali a fost centrat pe intensificarea colaborării dintre România și Israel în domeniul irigațiilor și al combaterii deșertificării, sectoare în care Statul Israel are o vastă experiență, anunță Ministerul Agriculturii.

Ministrul Adrian Chesnoiu și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare în acest domeniu între specialiștii din cele două state, subliniind că sunt necesare lucrări de modernizare atât la nivelul infrastructurii de îmbunătățiri funciare existente, cât și pentru extinderea sistemului de irigații pe noi suprafețe agricole.

”Creșterea suprafețelor irigate, în paralel cu investițiile pentru combaterea deșertificării, reprezintă o prioritate a mandatului meu. Am alocat fondurile necesare, în bugetul pentru anul 2022, pentru accelerarea investițiilor în infrastructura de irigații, precum și în sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor, obiective esențiale pentru creșterea producției agricole”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Ambasadorul David Saranga și-a manifestat disponibilitatea ca, în perioada următoare, să aibă loc schimburi de experiență și bune practici  la nivel de experți, prin organizarea unor seminarii on-line și vizite de lucru în Israel și în România.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat simplificarea procedurii de acreditare a unor abatoare kosher, pentru a crește accesul pe piața din Israel a  cărnii și produselor agroalimentare provenite din fermele românești.

„Pentru mine este important să reducem deficitul balanței comerciale cu produse agroalimentare. România produce mai multă materie primă decât consumă și consider că este necesară o strategie clară pentru procesare, astfel încât să exportăm mai multe produse finite, de calitate, și mai puțină materie primă”, a declarat ministrul Chesnoiu.

Digitalizarea în sectorul agricol, colaborarea în cercetarea agricolă și atenuarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii și mediului rural au fost alte teme abordate în cadrul discuțiilor.

Din delegația israeliană au mai făcut parte atașatul economic al Misiunii Statului Israel, Bareket Knafo și ofițerul economic, Cristina Moraru.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.