Acasă Focus Agricol Mălaiul din producţia internă nu este din porumb modificat genetic

Mălaiul din producţia internă nu este din porumb modificat genetic

de A

Mălaiul din producţia internă nu provine de la porumb modificat genetic, iar în România nu se mai cultivă de 6 ani porumb modificat genetic, anunță Asociaţia Forţa Fermierilor.

„Fermierii români îi asigură pe consumatori că mălaiul din magazine este sigur pentru consum! (…) Asociaţia Forţa Fermierilor aminteşte consumatorilor că făina de porumb (mălai) din producţia internă nu provine de la plante modificate genetic. România nu cultivă porumb modificat genetic de şase ani, ultima dată a existat o suprafaţă de 2,5 hectare în 2015, la o staţiune de cercetare, doar pentru raţiuni ştiinţifice, nu pentru consumul uman. Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, între 2016 şi 2021, suprafaţa cultivată cu porumb modificat genetic, în România, este zero”, precizează asociația.

Asociaţia Forţa Fermierilor precizează, în context, că fermierii români produc porumb de calitate, respectând toate normele de siguranţă alimentară ale Uniunii Europene, şi că tot mălaiul de pe piaţă provenind din producţia internă este de o calitate superioară şi absolut sigur de consumat.

Astfel, organizaţia patronală recomandă consumatorilor să cumpere mălai din producţia românească, ţara de provenienţă a porumbului fiind înscrisă pe ambalajul produsului.

„Asociaţia Forţa Fermierilor condamnă manipulările care aduc deservicii sectorului agroalimentar! „Asociaţia Forţa Fermierilor condamnă încercările, din ultima perioadă, care acreditează ideea că porumbul produs de agricultorii români nu ar fi sigur pentru consumatori. Ne exprimăm indignarea cu privire la modul în care unele entităţi înţeleg să facă comunicare publică, atentând grav la imaginea fermierilor români. (…) Aşadar, titluri de comunicate de genul ‘Românii consumă mălai din porumb modificat genetic?!’ sunt manipulatorii, acreditând ideea că făina de porumb din comerţ nu este sigură pentru consum. Asemenea abordări lipsite de fundament ştiinţific, venite din partea unor oameni care se pretind specialişti, nu fac decât să aducă deservicii agriculturii naţionale, fermierilor români şi industriei alimentare autohtone. Un război între fermieri şi consumatori ar avea efecte dezastruoase pentru societatea românească”, se precizează în comunicat.

Asociaţia Forţa Fermierilor, organizaţie profesională din sectorul agroalimentar, acţionează pentru apărarea drepturilor agricultorilor români de toate tipurile, indiferent de mărimea fermei, de domeniul de activitate şi de regiune geografică. Începând din iulie 2021, Asociaţia include o Divizie de Consultanţă pentru Fonduri Europene, structură prin care asigură membrilor organizaţiei consultanţă gratuită şi sprijin în realizarea şi depunerea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.