Acasă Focus Agricol Intențiile premierului Ciucă pentru agricultori

Intențiile premierului Ciucă pentru agricultori

de L M

Premierul Ciucă și ministrul Chesnoiu au avut, împreună, prima lor vizită de lucru. Au ajuns la una dintre afacerile agricole reprezentative din România, o fermă de pui ce integrează producția pe verticală. Chiar și așa, premierul a ajuns la concluzia că fermierii au mare nevoie de ajutor pentru dezvoltarea afacerilor.

Cei doi demnitari, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, au vizitat o fermă de creștere pui din localitatea Frâncești și o fabrică de nutrețuri combinate din localitatea Băbeni, județul Vâlcea. Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unități de producție moderne și tehnologizate, a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

„Am discutat despre principalele provocări și probleme pe care le întâmpină fermierii, precum și despre modalitățile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanț de producție a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producția de furaje pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și controlate a păsărilor, reproducție, creșterea puilor, abatorizare, tranșare, ambalare și distribuție la nivel național și internațional”, a declarat prim-ministrul României.

Potrivit acestuia, „fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislația, cât și mecanismele de finanțare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum și pentru a le deschide oportunitățile oferite de Piața Unică europeană. Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de previziune și proiecte pe termen mediu și lung, coerență în procesul de planificare și o stabilire a priorităților”, a spus Ciucă.

„Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a precizat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.