Acasă Focus Agricol Agrofert din Cehia şi Darko Aračić preiau Agronom

Agrofert din Cehia şi Darko Aračić preiau Agronom

de A

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Agrofert a.s. din Cehia şi Darko Aračić preiau în comun Agronom d.o.o., Croația.

Grupul Agrofert a.s. este prezent în România prin intermediul mai multor companii: Fert – Tradero SRL din Timişoara, care are ca activitate principală distribuția de îngrășăminte lichide și solide, IKR Agrár Kft, din Ungaria, care comercializează cereale pe piața românească și grupul Agrotec, care vinde utilaje second-hand.

Agronom a realizat în anul 2020 vânzări directe către clienți români, și anume vânzări de mărfuri agricole și vânzări de utilaje agricole.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.