Acasă Stiri InterneDezvoltare rurala Tristețea Târgului INDAGRA

Tristețea Târgului INDAGRA

de L M

Cel mai mare târg de agricultură din România, INDAGRA, s-a deschis într-un anonimat apăsător. Fără fastul de altă dată, dar mai ales fără oameni. Condiționarea accesului la târg de certificatul verde a făcut ca expozanții să plece, iar vizitatorii să nu vină. Ca să mai salveze din aparențe, ministrul Agriculturii și președintele CCIR au făcut un tur al expozanților, foarte puțini comparativ cu anii trecuți.

Ediția 2021 a târgului de agricultură INDAGRA reunește peste 130 de companii, din 12 țări, care își expun cele mai noi produse şi prezintă soluții și servicii pe o suprafață de 12.600 mp. Evenimentul înregistrează un grad de internaționalizare de 25 %, a anunțat Romexpo, ce organizează anual acest eveniment împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României. Spre comparație, la ediția din 2019 a târgului au fost mai mult de 540 de companii din 25 de țări; și nu a fost cel mai mare târg. În 2020, INDAGRA nu s-a ținut din cauza crizei sanitare.

De remarcat este faptul că INDAGRA 2021 beneficiază și de participarea oficială internaţională a Rusiei. În principiu, există standul Ministerului Industriei și Comerțului din Rusia; în fapt, la târg a ajuns o companie care comercializează unele componente pentru mașini agricole și care se aprovizionează și din România.

Introducerea obligativității certificatului verde la târg a făcut ca foarte mulți expozanți să se retragă în ultimele zile, premergătoare deschiderii INDAGRA 2021, au precizat reprezentanți ai Romexpo. Cei are au rămas pe poziție au fost cei cu utilaje agricole. Motivul este foarte simplu: este foarte complicat să muți utilaje atât de mari precum cele prezentate la târg într-un timp atât de scurt.

Interesant de remarcat este faptul că ediția „limitată” din acest an este chiar mai bogată ca alți ani cu expozanți care vin cu soluții pentru irigații. Reprezentanții lor au susținut că, în piață, se înregistrează o cerere tot mai mare de echipamente de irigații, cel mai probabil din caua secetei crunte din 2020.

Tabloul dezolant al târgului este completat de lipsa vizitatorilor. Chiar dacă la această ediție nu se plătește bilet de intrare, în prima zi târgul a fost aproape pustiu comparativ cu alți ani. La edițiile precedente, târgul era plin de agricultori. Acum, această categorie de vizitatori aproape că a lipsit cu desăvâșire.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.