Acasă Focus Agricol Etichetarea mierii ar putea fi schimbată

Etichetarea mierii ar putea fi schimbată

de A

Slovenia exercită presiuni asupra Uniunii Europene pentru a solicita indicarea mai clară a ţării de origine la etichetarea mierii, transmite DPA. Consumatorii ar trebui să vadă clar din ce ţări vin diferitele tipuri de miere din amestecuri, a anunţat luni ministrul Agriculturii din Slovenia, Joze Podgorsek, după o întâlnire cu omologii din UE.

În prezent reglementările indică dacă mierea din UE este amestecată cu mierea importată din China. Teoretic, cantităţi reduse de miere din UE pot fi amestecate cu cantităţi mari de amestecuri importate mai ieftine, fără ca acest lucru să fie clar pentru consumatori, scrie Agerpres.

“Actualizarea reglementărilor privind etichetarea amestecurilor de miere este principala prioritate a preşedinţiei slovene iar sprijinul exprimat de statele membre UE ne aduce mai aproape de realizarea acestui obiectiv important”, a declarat Podgorsek.

O actualizare ar întări de asemenea competitivitatea producătorilor de miere din UE pe piaţa internaţională, a adăugat oficialul sloven.

Multe ţări membre UE sprijină o astfel de decizie, inclusiv Germania.

România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele estimate sunt de aproximativ 1,47 de milioane de familii de albine.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.