Acasă Stiri InterneDezvoltare rurala Demisia ministrului Oros

Demisia ministrului Oros

de L M

Adrian Oros nu mai vrea să fie ministrul Agriculturii. A pregătit demisia din Guvernul Cîțu, iar intenția și-a anunțat-o pe Facebook. Motivația oficială este că agricultura s-a dovedit a nu fi o prioritate pentru premierul Cîțu. Neoficial, Adrian Oros a fost unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban, iar, în aceste condiții, mandatul lui Oros se anunța extrem de limitat. Oricum, acesta nu „a ratat” nicio listă de remaniați chiar și fără „epurările” așteptate după congresul PNL.

„Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!”, a anunțat pe Facebook Adrian Oros. „Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”, a punctat acesta.

Iar încă ministrul Agriculturii a făcut o listă cu cele mai importante eșeuri pe care le-a pus pe seama premierului. În primul rând, bugetul Ministerului Agriculturii pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. „La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă”, a atras atenția Oros.

„În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR”, a punctat demnitarul.

Și, cel mai grav este că „nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă”, a transmis Adrian Oros.

„Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă. Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.  M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, a încheiat Adrian Oros.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.