Acasă Focus Agricol Forestierii condamnă orice fel de violență și face apel la dialog

Forestierii condamnă orice fel de violență și face apel la dialog

de A

Asociaţia Foresierilor din România (ASFOR) condamnă orice fel de violență și face apel la comunicare și dialog.

„Violența, sub toate formele ei, este o manifestare primitivă care nu își are locul nicăieri în societate. Indiferent de locul de manifestare – în mediul online, în presă sau pe teren -, și indiferent de condiția socială sau profesională a celor implicați în conflicte, agresivitatea, violența verbală sau, în forma sa extremă, violența fizică sunt inacceptabile. Trebuie să înțelegem că lumea modernă înseamnă și protecție a proprietății, și economie bazată pe lemn, dar și transparență și deschidere. Pădurea și lemnul, exploatarea forestieră și prelucrarea lemnului sunt subiecte aflate pe agenda fiecărui stat. Sunt teme sensibile, dar extrem de importante. Iar între demersurile de ordin social și economic și cele care țin de protecția mediului trebuie să existe echilibru”, anunţă ASFOR.

Organizațiile de mediu și avertizorii de integritate au rolul lor în contextul în care întreaga planetă face pași importanți în direcția protejării mediului.

„Un rol pe care cu toții suntem în situația de a-l accepta pentru că toți, activiști din zona protecției mediului sau profesioniști din domeniul forestier, ne dorim același lucru: să avem păduri și să ne putem bucura de beneficiile pădurii. Abuzul, intimidarea, agresiunea sau violența de orice fel arată incapacitatea unora de a funcționa civilizat, în limitele condiției umane. Pentru orice neînțelegere, potențial conflict sau posibilă ilegalitate există instituții îndrituite să răspundă oricărei sesizări, iar România a făcut progrese mari în transparentizarea circuitului materialului lemnos și are mai multe instituții cu atribuții directe în domeniu”, precizează asociaţia.

Printre alte acțiuni dedicate deschiderii și transparenței, ASFOR a produs un film documentar – „Drumul lemnului” –  prin care își propune să prezinte realitatea nefardată a muncii în exploatările forestiere și în fabricile de prelucrare a lemnului. Filmul poate fi urmărit pe Canalul de YouTube al publicației online lansate recent de ASFOR, ForestMania.ro: https://www.youtube.com/watch?v=v9a0wu_LG5w&t=658s.

„Între oameni trebuie să existe un drum al comunicării și înțelegerii, nu bariere. Comunicarea, dialogul și, în ultimă instanță, apelul la instituțiile statului cu responsabilități în domeniu sunt singurele căi prin care ne putem face cu toții datoria față de pădure”, mai arată asociaţia.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.