Acasă Focus Agricol Documentar despre realitatea forestieră și a prelucrării lemnului

Documentar despre realitatea forestieră și a prelucrării lemnului

de A

Pădurea, exploatarea pădurii, lemnul și, în general, tot ceea ce ține de sectorul forestier și de prelucrare a lemnului sunt teme aflate mereu la limita distorsiunii imaginii publice. Felul în care sunt tratate adesea aceste teme produc disconfort constant și aduc prejudicii (nu numai de imagine) economiei naționale și lucrătorilor din acest sector.

În bună măsură, distribuirea în număr foarte mare a unor mesaje false vine din necunoașterea domeniului. Este posibil, de asemenea, să existe și interese în lansarea constantă de știri false despre domeniul forestier românesc.

Pentru a putea proteja imaginea domeniului și pe cei care lucrează în acest sector, este importantă prezentarea adevărului. Oamenii informați vor fi mai în măsură să respecte munca onestă a celor care lucrează în domeniul forestier. Vor ceda mai greu știrilor false.

De aceea, fără a intra în război cu nimeni, ASFOR a realizat un film documentar în care prezintă realitatea forestieră și a prelucrării lemnului din România, oamenii așa cum sunt ei și așa cum îi găsim zi de zi la locul de muncă. Un film care arată drumul lemnului de la semințe, puieți, plantaje, continuă cu îngrijirea pădurii și exploatarea ei și ajunge la prelucrarea lemnului. Un film despre drumul pe care lemnul îl face din pădure până în casele noastre.

Credem că este important să îi vedeți pe lucrătorii forestieri la treabă și să știți în ce condiții lucrează. Să vedeți drumul lemnului românesc îndeaproape și să aflați că cei mai interesați oameni în exploatarea sustenabilă a pădurii sunt forestierii.

Vă invităm pe toți să urmăriți această producție documentară pe canalul de YouTube al publicației noastre ForestMania.ro. Precizăm că acordăm drept de distribuire a filmului oricărei entități media din România.

Filmul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=v9a0wu_LG5w

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.