Acasă Stiri InterneDezvoltare rurala Subvenții pentru tinerii fermieri de la munte

Subvenții pentru tinerii fermieri de la munte

de L M

Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” beneficiază pentru prima dată de alocare distinctă pentru zona montană, anunță Ministerul Agriculturii pe pagina sa de Facebook. Sesiunea de depunere de cereri de finanțare va fi deschisă la sfârșitul acestei luni, unde 30 milioane de euro vor ajunge numai la tinerii agricultori care vor să se stabilească la munte. În total, 100 de milioane sunt destinate acestei submăsuri.

Zona montană a României este un teritoriu cu un imens potențial economic, social, cultural și de mediu, însă problema abandonului rămâne o provocare semnificativă pentru dezvoltarea acestui areal, susține Ministerul Agriculturii.

Pentru a limita depopularea zonei rurale în general, și a celei montane în special, va fi deschisă o sesiune de depunere de cereri de finanțare în cadrul Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Pe lângă decizia de a aloca sume distincte pentru zona montană, sprijinul financiar va fi majorat față de sesiunile anterioare. Începând cu sesiunea din acest an, valoarea subvenției va fi de 60.000-70.000 euro, în funcție de dimensiunea exploatației. Astfel, finanțarea pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă și se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.

„În acest mod, prin alocare distinctă și majorarea sprijinului financiar, MADR dorește să încurajeze tinerii şi familiile lor de la sat să rămână și să se stabilească în mediul rural, inclusiv în zonele montane”, precizează Ministerul Agriculturii. .

Fondurile disponibile pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt de 100.000.000 euro, din care 30.000.000 euro pentru zona montană. Sumele sunt alocate pentru perioada de tranziție 2021-2022.

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru sM 6.1 va începe pe 27 august 2021, ora 09:00 , iar termenul limită de depunere va fi 26 noiembrie 2021, ora 16:00, completează anunțul MADR.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.