Acasă Stiri internationaleAfrica „Invazia” oxidului de etilenă

„Invazia” oxidului de etilenă

de L M

Piața românească, dar și cea comunitară, este dominată, în ultima perioadă, de mai multe alerte alimentare, toate având ca princială cauză existența unui pesticid extrem de periculos pentru sănătatea populației: oxidul de etilenă. Produsul este extrem de mult folosit, dar cel mai adesea în alte domenii, precum cel sanitar. Și în industria alimentară este utilizat, tot pentru acțiuni de igienizare, dar prezența lui în alimente este foarte pericilos, prezentând risc crescut inclus de cancer. Ultima alertă transmisă de ANSVSA se referă la un tip de băuturi răcoritoare. Cele mai multe alerte au vizat înghețata.

Cele mai mari lanțuri de magazine ce operează în România au anunţat separat că producătorul Maspex România retrage din aceste magazine mai multe băuturi răcoritoare Figo, potrivit informărilor transmise de cele trei lanţuri comerciale către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Compania Maspex România, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, se menţionează în informările transmise de marile magazine către ANSVSA.

Reţelele de magazine au ținut să arate că sunt decise să colaboreze cu autorităţile competente în materie de siguranţă alimentară şi cu clienţii vânzători cu amănuntul pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare.

Până acum, ANSVSA a lansat, spre rechemare, comunicări în ceea ce privește 15 tipuri de produse alimentare ce nu sunt bune de mâncat. Cele mai multe vizează existența oxidului de etilenă, cel puțin într-un stadiu al producției, de cele mai multe ori la înghețată.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.