Acasă Focus Agricol Controale la camioanele cu marfă pentru Portul Constanța

Controale la camioanele cu marfă pentru Portul Constanța

de L M

Autoritățile rutiere au dat amenzi usturătoare transportatorilor care strică drumurile, a anunțat, pe Facebook, ministrul de resort, Cătălin Drulă. În centrul atenției s-au aflat camioanele de pe drumurile ce duc în Portul Constanța. Constant, mai ales în perioada recoltatului, se înregistrează camioane încărcate mai mult decât este permis, ceea ce duce la degradarea șoselelor.

„Controalele ISCTR: sancțiuni de peste 1,5 milioane de lei. Spunem stop practicilor ilegale din transporturi care duc la stricarea drumurilor naționale”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier tocmai a încheiat o acțiune de control care a durat o săptămână și care a avut ca scop protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane și TIR-uri, spre și dinspre Portul Constanța. „Nu mai putem să permitem ca drumurile sa fie distruse de cei care supraîncarcă vehiculele de transport”, arată demnitarul.

Potrivit acestuia, controalele s-au desfășurat pe A2, E60 și E87, cu 16 echipaje ale ISCTR „care au stat în teren 24 de ore din 24, de pe 1 până pe 8 august”. În acest interval au fost verificate 817 vehicule, 542 au fost cântărite, iar 196 vehicule au fost imobilizate până la intrarea în legalitate. În cele din urmă au fost întocmite 266 de procese verbale pentru constatarea a 321 de contravenții și s-au dat amenzi de peste 1,5 milioane de lei.

„Acțiunea nu va rămâne singulară. Așa cum am cerut, asemenea controale vor fi organizate pe plan național și tot mai des de acum înainte. Echipajele de control ISCTR au ca sarcină să se asigure că cei corecți nu sunt dezavantajați de concurența neloială a celor care nu respectă regulile. Așadar, am un mesaj clar pentru transportatori: trebuie să respecte legea”, a încheiat ministrul Drulă.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.