Acasă Focus Agricol Solicitări timide pentru Programul de legume în spații protejate

Solicitări timide pentru Programul de legume în spații protejate

de Focus Agricol

După valul de acuze că Ministerul Agriculturii a tăiat toate programele de subvenționare a diferitelor produse agricole, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că așteaptă până pe 20 iulie 2021, cererile fermierilor pentru înscrierea în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii. Acesta este „moștenitorul” Programului Tomata, dar care a suferit destule schimbări, de la valoarea subvenției, la tipul de produse incluse în program și perioada de aplicare.

Până miercuri au fost depuse 7.148 cereri în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021, pentru o suprafaţă totală de 778,93 hectare, se arată într-un comunicat de presă al APIA.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021 pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, respectiv pentru producţia de ardei gras şi/sau ardei lung, castraveţi, tomate şi vinete.

Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător emis în temeiul Legii nr.145/2014, valabil pana la 31 decembrie 2021; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016; producătorii agricoli persoane juridice.

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultură/1.000 mp/beneficiar este de 2.000 euro şi se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de către Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria C, nr. 323 din 1 octombrie 2020.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.