Acasă Stiri InterneDezvoltare rurala Succesul Agro IMM Invest

Succesul Agro IMM Invest

de Focus Agricol

Numărul IMM-urilor înscrise în platforma subprogramului Agro IMM Invest este de 3.000, acestea solicitând credite de 4,5 miliarde lei, a anunţat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, subliniind că 28% din plafonul alocat a fost consumat în primele 45 de zile de la lansare.

„3.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma www.imminvest.ro, în cadrul subprogramului Agro IMM Invest, de la începutul anului. Valoarea totală a creditelor solicitate este de 4,5 miliarde lei, iar mai mult de jumătate dintre acestea (54%) sunt pentru investiţii. 28% din valoarea totală a plafonului alocat pentru anul 2021 a fost consumat în primele 45 de zile de la operaţionalizarea subprogramului Agro IMM Invest”, a scris ministrul, joi, pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

Potrivit datelor prezentate de acesta, solicitările de garantare transmise către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri însumează 348 de milioane lei, cu o valoare a finanţării de peste 431 de milioane, aferente unui număr de 301 de credite solicitate. „Prin acordarea finanţărilor pentru beneficiarii înscrişi în cadrul subprogramului Agro IMM Invest se va asigura continuitatea locurilor de muncă pentru aproximativ 450.000 de angajaţi”, a punctat ministrul.

Subprogramul Agro IMM Invest este dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar.

Subprogramul include şi o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanţării garantate, cu condiţia încadrării în plafonul de 120.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii, 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv 800.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentar.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.