Acasă Stiri InterneDezvoltare rurala Proprietarul Cocorico a cumpărat Banvit Foods Romania

Proprietarul Cocorico a cumpărat Banvit Foods Romania

de Focus Agricol

Grupul AAylex, proprietarul brandului Cocorico, anunță finalizarea procesului de achiziție a acțiunilor companiei Banvit Foods Romania, un important producător de furaje, pui de o zi si ouă de incubat, membră a Grupului BRF SA. Valoarea totală a tranzacției s-a cifrat la 20,3 milioane euro.

Prin această achiziție strategică, Grupul AAylex își consolidează poziția în piață, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din industria alimentară din România, cu un model de business total integrat, astfel încât să ofere aceeași calitate premium a produselor Cocorico. Procesul de integrare a operațiunilor celor două companii este estimat să se realizeze în perioada imediat următoare, având în vedere similaritatea valorilor și principiilor împărtășite de ambele organizații.

“Banvit Foods SRL, Romania a fost un colaborator tradițional al Grupului AAylex, împărtășind valori și principii similare cu organizația noastră, precum calitatea premium a produselor oferite, standarde etice de producție și responsabilitate socială. Prin aceasta achiziție strategică, Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată. Grupul AAylex se află printre puținele firme europene integrate total în sistemul Food Industry. Suntem 100% încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție și că vom integra rapid Banvit Food Romania în cadrul grupului nostru. Vom continua astfel să demonstrăm zi de zi că misiunea Grupului AAylex nu este doar de a produce și a pune pe piață hrană sănătoasă, ci și acela de a crea o experiență de calitate consumatorilor care folosesc produsele Cocorico. Cu această ocazie, doresc, de asemenea, să mulțumesc tuturor partenerilor care au fost alături de noi pe parcursul întregii tranzacții- CEC Bank și Eximbank în egală măsură în contractarea finanțării necesare, PCF Investment Banking Romania, Deloitte și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), ce au întreprins toate demersurile în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției’’,  a declarat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex.

Grupul AAylex (Cocorico) a investit în total peste 70 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță. Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia etc., precum și piețelor din Orientul Mijlociu. Grupul AAylex deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum. Grupul are un număr de peste 2.000 de angajați.

În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

 

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.