Acasă Focus Agricol Producătorul de vinuri organice Vifrana s-a listat la bursă

Producătorul de vinuri organice Vifrana s-a listat la bursă

de Focus Agricol

Producătorul de vinuri organice Vifrana s-a listat vineri pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul BIOW. Este a șaptea companie care se listează pe piața AeRO de la începutul anului 2021 și primul producător de vinuri organice prezent pe piața de la București. Listarea companiei vine în urma unui plasament privat derulat la finalul anului trecut prin care Vifrana a atras 9,5 milioane lei de la investitorii din piața de capital.

„Vifrana este primul producător de vinuri organice listat pe piața AeRO. Ne bucurăm să putem oferi investitorilor o gamă cât mai variată de emitenți pentru a-și diversifica portofoliile, precum și să susținem companiile în planurile lor de creștere, prin mecanisme de finanțare bursiere. Sectorul agribusiness este tot mai bine reprezentat la BVB ca urmare a listărilor din ultimii doi ani a companiilor din domeniu și sperăm ca trendul acesta să continue. Succesul oricărei runde de finanțare depinde în mare parte de povestea companiei și de efortul intermediarului, iar suma atrasă în cazul Vifrana este o dovadă a acestei bune colaborări”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

Goldring este consultantul autorizat care a intermediat realizarea plasamentului privat și listarea acțiunilor Vifrana pe piața AeRO.

„Ne dorim să stimulăm interesul investitorilor într-o afacere <Green Deal> începută acum 12 ani și care s-a maturizat și a deschis un capitol unic în istoria companiilor din România cu acționariat autohton. Următorul pas este consolidarea internaționalizării Vifrana prin deschiderea unor noi piețe externe pe lângă cele pe care operează cu succes în prezent. Sustenabilitatea este vectorul principal pe care dorim să-l menținem la cel mai înalt nivel. Gândim și acționăm în spiritul noilor orientări europene și mondiale oferind vinuri curate cu amprenta zero de carbon. Natura într-un pahar cu vin!”, a declarat Octavian Vucmanovici, director general și președintele Consiliului de Administrație Vifrana.

“Strategia Vifrana prevede dezvoltarea prezenței pe piețele externe din Germania, Olanda, Suedia și Marea Britanie, unde vânzările de produse organice au crescut cu 20% în 2020, iar creșterea pieței vinuri BIO spumante este estimată la 47%”, arată compania.

În cadrul plasamentului privat din decembrie 2020, un număr de 21,2 milioane de acțiuni nou emise au fost cumpărate de 87 investitori la un preț de 0,45 lei /acțiune.

Vifrana a fost înființată în 1998 și s-a reorientat spre cultivarea viței de vie și producției de vinuri începând cu 2006, când au fost puse bazele plantației de viță de vie ecologică. În prezent, compania produce vinuri organice și administrează crama Vifrana care procesează întreaga cantitate struguri provenită din cultura proprie de viță de vie (circa 130 ha) din zona Adamclisi, Dobrogea. Via nu este supusă tratamentelor chimice, fiind tratată organic, respectând cerințele impuse de organismele de certificare ecologică. Vinul Vifrana este legal atestat DOC și certificat de Austria Bio Garanție și se vinde preponderent prin intermediul lanțurilor de magazine, atât pe plan intern, cât și extern.

Compania a înregistrat în primul trimestru din acest an o creștere de 34% a numărului de sticle de vin vândute, raportat la același trimestru din 2020 și vânzarea cu 97% mai multe sticle de vin Rose, în aceeași perioadă. Cifra de afaceri estimată pe 2020 este de 5,429 miliaone lei.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.