Acasă Focus Agricol Muncă pentru irigații prin PNRR

Muncă pentru irigații prin PNRR

de Focus Agricol

Ministrul Agriculturii mai lasă loc speranței pentru finanțarea irigațiilor din banii comunitari ai Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Oficialul susține că proiectul nu a fost respins de Comisia Europeană, iar specialiștii lucrează la detaliile cerute. Între timp, autoritățile au anunțat că PNRR va fi trimis la Bruxelles pe 30 mai, adică o lună mai târziu decât termenul limită; România n-ar fi singura țară care ar depăși termenul.

„PNRR nu a fost respins. Noi suntem într-un dialog continuu, atât cu Comisia, cât şi cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Lucrăm la aceste fişe pentru fiecare proiect în parte încă de anul trecut”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii, la Palatul Parlamentului, după şedinţa conducerii PNL, informează Agerpres.

„După schimbarea Guvernului, am reluat activitatea cu noua conducere a ministerului, între timp şi la Bruxelles, în luna decembrie, s-au schimbat unele lucruri privind modul de alcătuire şi fundamentare a fişelor. Am refăcut fişele. Noi susţinem în continuare că pentru România este esenţial să avem o infrastructură care să gestioneze apa şi că este oportun ca o parte din banii din PNRR să fundamenteze aceste investiţii. Cu siguranţă că, la viitoarele întâlniri cu Comisia, o să reuşim să-i determinăm pe cei din Comisie să accepte că reabilitarea infrastructurii care gestionează apa este importantă, este rezilientă şi se încadrează”, a afirmat Oros, la Palatul Parlamentului, după şedinţa conducerii PNL.

Întrebat dacă ministrul Cristian Ghinea, care a prezentat la Bruxelles PNRR, l-a consultat înainte de a transmite documentele pentru atragerea banilor pentru Agricultură, Oros a precizat: „Noi ne consultăm săptămânal. Sunt întâlniri, uneori şi de două ori pe săptămână, între specialiştii de la Ministerul Agriculturii şi cei de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene”.

„Cred că informaţia nu a fost foarte bine prezentată, pentru că suntem departe de a finaliza negocierile cu Comisia. Sunt săptămânal întâlniri cu Comisia, în care noi răspundem şi aducem precizările necesare, deci nu se pune problema acum ca vreun proiect să fie respins”, a adăugat Oros, întrebat dacă are ceva de reproşat ministrului Ghinea.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.