Acasă Focus Agricol Au dispărut depozitele din PNRR

Au dispărut depozitele din PNRR

de Focus Agricol

Finanţarea depozitelor agricole regionale a fost eliminată din ultima variantă a Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), cea transmisă la Bruxelles de ministrul Investiţiilor şi Programelor Europene, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, într-o conferinţă de presă.

„Vedem că depozitele agricole regionale au fost scoase din ultima variantă a PNRR. Deşi nouă ni se prezentase că erau acolo, ele au fost scoase, deci în varianta cu care a mers ministrul Investiţiilor şi Programelor Europene la Bruxelles nu se regăseau aceste depozite. Spunem aceste lucruri pentru că ele sunt în total dezacord cu nevoile mediului de afaceri”, a afirmat Florin Jianu, informează Agerpres.

Potrivit primei variante a PNRR, la capitolul agricultură era inclusă construcţia a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale, valoarea investiţiei fiind de 120 de milioane de euro.

Mai mult, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, prezenta anul trecut rețeaua de depozite ca pe o investiție ce va rezolva problema valorificării produselor românești. Ministrul anunța că depozitele sunt prinse la finanțare în PNRR, valoarea rețelei fiind impresionantă, de 750 milioane de euro. La „pachet” cu rețeaua de depozite, mai era și finanțarea sistemului de irigații, alte 6,5 miliarde de euro.

 

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.